Τετάρτη, 19 06 2019
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ

Ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ 5 Χρόνια 10 Μήνες πριν #654

  • kourosaristidis
  • Το Άβαταρ του/της kourosaristidis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 161
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ

Περιμένω το τρόλεϊ. Έφθασε και ένας άνδρας το λιγότερο 65 χρονώ. Ανταλλάζαμε μια ματιά καλημέρας. Είναι μετρίου αναστήματος. Φοράει σαγιονάρες της κακιάς ώρας. Ένα σορτς γεμάτο λεκέδες. Ίσως να μη είχε πλυθεί και ποτέ. Πόδια μαλλιαρά και στραβά. Από τη μέση και επάνω σχεδόν γυμνός. Μια φανέλα αρκετά φορεμένη και ξεχειλωμένη. Το κεφάλι του ξυρισμένο (γουλί). Εμφάνιση απαράδεκτη και τελείως απογοητευτική και αντικοινωνική. Πήρα το κουράγιο και του είπα. Αν ζούσες στην εποχή του Ζαλεύκου (7ος π.Χ. αιώνα) οι συμπατριώτες σου θα σε τιμωρούσαν, για την απρόσεχτη περιβολή σου. Ο διάλογος ήταν σύντομος, γιατί ήλθε το τρόλεϊ. Μπήκαμε. Οι περισσότερες νεαρές κυρίες προκλητικές στην εμφάνιση τους, ιδιαίτερα τα κοριτσόπουλα. Τα σορτσάκια τους άφηναν ακάλυπτα τα μπουτάκια τους και μόνο τα εσώρουχα τους δεν φαινόντουσαν. Τα στήθια τους, λαϊκή αγορά.
Αυτή η πρωινή εικόνα της απρέπειας και διαφθοράς, μου έφερε, στη μνήμη, το όνομα του Ζαλεύκου και μου θύμισε τα εξής:
Ο Ζάλευκος ήταν Λοκρός. Γεννήθηκε στην Κάτω Ιταλία, στη Μεγάλη Ελλάδα. Τον θαυμάζανε για τη μόρφωσή του. Ήταν μαθητής του Πυθαγόρα.
Οι συμπατριώτες του, οι Επιζεφείριοι Λοκροί, του ζήτησας να οργανώσει την πόλη τους, φτιάχνοντας, από τα θεμέλια μια καινούργια νομοθεσία.
Η νομοθεσία του Ζαλεύκου περιελάμβανε:
- Το σεβασμό, προς τους Θεούς.
- Το σεβασμό, προς τη Δικαιοσύνη.
- Το σεβασμό των Αρχόντων, προς τους πολίτες.
- Τιμωρούσε τους αισχρούς και πρόστυχους.
- Τιμωρούσε τις μοντέρνες αντιλήψεις.
- Τιμωρούσε τους φοροφυγάδες.
- Προστάτευε την ισοπολιτεία.
- Προστάτευε τα Ιερά.
- Προστάτευε τις κληρονομιές.
- Είχε θεσπίσει διατάξεις περί οινοπνεύματος.
- Είχε θεσπίσει τη βασικοτέρα αρχή του δικαίου «Ουδεμία ποινή άνευ Νόμου».
- Είχε συντάξει, νόμο περί μοιχείας.
- Είχε συντάξει νόμο, πως θα ψηφίζουν οι Λοκροί τους νόμους στη Βουλή τους.
- Τέλος είχε ψηφίσει νόμο πως πρέπει να ντύνονται οι άνδρες και οι γυναίκες.

Επιθυμία μου είναι να σας έδινα πληροφορίες, για όλα τα νομοθετήματα του Ζαλεύκου. Θα περιοριστώ, στο τελευταίο, νομοθέτημα, ως προς την αμφίεση των γυναικών και των ανδρών.
Ο Ζάλευκος δεν είχε στόχο την τιμωρία. Ο Ζάλευκος με τη νομοθεσία του ήθελε να φιάξει τιμίους πολίτες, σωστότερη κοινωνία. Ήθελε οι συμπολίτες του να ντύνονται σεμνά, τους ήθελε ευπρεπείς. Τους άνδρες τους ήθελε να ντύνονται κόσμια, να μη φοράνε χρυσαφικά, αλλιώς να στιγματίζονται. Οι γυναίκες ήθελε να ντύνονται σεμνά. Αυτές που κυκλοφορούσαν αργά τις στιγματίζει, ως μοιχαλίδες ή εταίρες, (βλ. ΗΛΙΟΣ .Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, Ζάλευκος, σελ. με, Διόδωρος Σικελιώτης. Βίβλος δωδεκάτη. σελ. 70 § 21 εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.)
Σήμερα οι γυναίκες το έχουν παρακάνει. Η γυναίκα που δεν προβάλλει το στήθος της, και μάλιστα φουσκωμένο, με σιλικόνη, δεν λέει τίποτα.
Χωρίς σορτς; Που ξανακούστηκε. Που είσαι Πάγκαλε. Όχι ο σημερινός.
Του Παγκάλου δεν μου αρέσουν τα γούστα
πιο μακριά τη θέλει τη φούστα. (δούλευε ψαλίδα).
Το ντύσιμο της σημερινής γυναίκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου (βλ. Α. Τιμ. Β. 9-10) και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Σήμερα η γυναίκα με «τα φτιασιδώματά της», έχει χάσει τη σεμνότητά της και τη θηλυκότητά της. Έχουν γίνει σκλάβες της μόδας, παραβιάζοντας κάθε ηθικό φραγμό, αδιαφορώντας για την εμφάνισή τους, επιλέγοντας την ΑΝΑΙΔΕΙΑ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 23.07.2013.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΟΥΛΙΟΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 17 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τ.Κ. 176-75
ΤΗΛ. 210-94 09 788 – ΦΑΞ. 210-94 03 168
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.