Πέμπτη, 28 03 2024

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥ

Μια πολλή ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους αγρότες της περιοχής με θέμα «Η ίωση σάρκα και η καλλιέργεια της βερικοκιάς: νέα δεδομένα», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Άργος.

Σε αυτήν παρουσιάστηκαν τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με το Ερευνητικό Πρόγραμμα που αφορά την κατάσταση του παραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού στην Αργολίδα και στην Κορινθία όπως έλεγχος φυτωρίων,  έλεγχος φυλών του ιού, κατάσταση νέων ποικιλιών  ανθεκτικών στον ιό της Ευλογιάς. Επίσης έγινε ενημέρωση για νέες ποικιλίες, το θέμα του πατενταρίσματος των ποικιλιών που πρέπει  να γνωρίζουν  οι παραγωγοί, αλλά και νέα στοιχεία αναφορικά με τη βερικοκιά.
Στην ημερίδα μίλησαν ειδικοί επιστήμονες , οι βουλευτές Γ. Γκιόλας,Γ. Ανδριανός,Γ.Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος ,ο δήμαρχος Άργους –Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο  προϊστάμενος της  ΔΑΟΚ  ΠΕ Αργολίδας Δημήτρης  Δήμου,η Χριστίνα Βαρβέρη Διευθύντρια του Τμήματος Φυτοπαθολογίας του ΜΦΙ.(φωτογραφίες eurokinissi)

Βίντεο ο  προϊστάμενος της  ΔΑΟΚ  ΠΕ Αργολίδας Δ. Δήμου https://youtu.be/0xshsHikkvY
Βίντεο ο δήμαρχος Άργους –Μυκηνών Δ. Καμπόσος https://youtu.be/S_f4cJ6riUY
Βίντεο ο αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος https://youtu.be/DOdc50Dkpsk

Βίντεο η Χριστίνα Βαρβέρη Διευθύντρια του Τμήματος Φυτοπαθολογίας του ΜΦΙ  https://youtu.be/YNK_519XLlY

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.