Τετάρτη, 24 04 2024

'' ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ... ''

 Θα έχετε ακούσει συχνά κάποιους συναδέλφους αγρότες να περηφανεύονται ότι τα κτήματά τους είναι καθαρά, χωρίς ζιζάνια, σαν "αεροδρόμιο".
 Έχουν εφαρμόσει 2-3 φορές το περίφημο ζιζανιοκτόνο Ράουνταπ, όλο και σε μεγαλύτερες δόσεις, γιατί τα χόρτα έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα.
 Έχουν εισπνεύσει και μπολιαστεί με τη δραστική ουσία glyphosateαγνοώντας θέματα υγείαςπου θα παρουσιαστούν στους ίδιους ή τους οικείους τους σε κάποια χρόνια
 Έχουν μειώσει την ικανότητα του εδάφους να εφοδιάζει με θρεπτικά στοιχεία τα φυτά, αφού έχει μειωθεί η ωφέλιμη μικροβιακή δραστηριότητα.

Έχουν μειώσει τη χλωρίδα και πανίδαεξαφανίζοντας είδη που δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

 Έχουν συνήθως επιβαρύνει το έδαφος με λιπάσματα και άλλα αγροχημικάαγνοώντας την επιβάρυνσή του και δεν ενδιαφέρονται αν θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές υγιή και γόνιμα εδάφη.
 Με συγχωρείτε, αλλά προτιμώ να μην είναι το κτήμα μου σαν αεροδρόμιο. Τα πουλιά δεν χρειάζονται μεγάλο διάδρομο προσγείωσης...
     
Γιώργος Παπουτσής
Γεωπόνος-Βιοκαλλιεργητής
Aπο LOKRIS NEWS

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.