Παρασκευή, 19 04 2024

Λοκρίδα για όλους Διακήρυξη αρχών και θέσεων Δημοτικής Κίνησης Λοκρών

Λοκρίδα για όλους

Διακήρυξη αρχών και θέσεων Δημοτικής Κίνησης Λοκρών

Η Δημοτική Κίνηση «Λοκρίδα για όλους» δημιουργήθηκε, μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν οι ενεργές δυνάμεις πολιτών του Δήμου Λοκρών που επιδιώκουν την ανατροπή της υστέρησης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μας, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δυναμική ανασυγκρότηση και πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.

ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ το νέο και καινοτόμο με την εμπειρία έχοντας στόχο να πετύχουμε την ισόρροπη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, χώρων αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής παιδιών και ενηλίκων).

ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στη ριζική αναμόρφωση της δομής και οργάνωσης του Δήμου, προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημότες μας (ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, πλήρη μηχανογράφηση, προμηθευτική και λογιστική διαφάνεια, θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και της ισονομίας των δημοτών, αναβάθμιση υποδομών του Δήμου μέσα από την κατασκευή νέων λειτουργικών γραφειακών χώρων, αμαξοστασίου και αποθήκης).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στη συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων που θέλουν να προσφέρουν για το κοινό καλό του Δήμου μας και επιζητούμε τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στηρίζοντας τις συλλογικές δράσεις, το πνεύμα εθελοντισμού και τη δημόσια λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ στην προετοιμασία μελετών για την ωρίμανση έργων, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να καλύψουμε το κενό υποδομών στην περιοχή μας. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και εύρεσης νέων πόρων (διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης έργων, ανακύκλωση και μείωση διακίνησης απορριμμάτων, αντικατάσταση λαμπτήρων με ενεργειακής εξοικονόμησης και αξιοποίηση δημοτικών χώρων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ την εξωστρέφεια του Δήμου μας μέσα από την προβολή της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, τουρισμός και παραθερισμός, γεωγραφική θέση και οδικές αρτηρίες) για την ενεργή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Στηρίζουμε την κοινωνική οικονομία και αλληλεγγύη.

ΕΠΙΛΟΓΗ μας είναι μια Λοκρίδα ανοικτή και φιλόξενη για όλους!

Μια Λοκρίδα που δίνει ευκαιρίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και τους Δημότες του Δήμου Λοκρών, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Ξεπερνάμε τις διαχωριστικές γραμμές του χθες. Προχωράμε μπροστά με ένα κοινό όραμα για μια καλύτερη Δημοτική Αρχή.

Προτεραιότητά μας είναι να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους Δημότες, με έμφαση στη νέα γενιά, τους νέους γονείς και όλους όσοι θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας.

Το μέλλον μας ανήκει! Είναι ευθύνη μας να το οραματιστούμε μέσα από την ανανέωση και την επιλογή των ανθρώπων που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια και πρωτίστως την επιθυμία και τη διάθεση να προσφέρουν και να τα καταφέρουν.

Θανάσης Ζεκεντές

Υποψήφιος Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Κίνησης Λοκρών «Λοκρίδα για όλους»

Δύναμη Δημιουργίας και Ανανέωσης

Θανάσης Ζεκεντές

Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Οικονομική Πολιτική και Εφαρμοσμένη Οικονομική» (2002).

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2004 ως μελετητής – σύμβουλος επιχειρήσεων σε έργα ερευνών αγοράς, σύνταξης οικονομοτεχνικών μελετών του αναπτυξιακού νόμου, επιχειρηματικών σχεδίων και χρηματοοικονομικών μοντέλων για την εκτίμηση της βιωσιμότητας νέων επενδύσεων (Ελληνικές Επενδύσεις – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.). Στη συνέχεια εργάστηκε ως μελετητής – σύμβουλος σε έργα μελετών σκοπιμότητας Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) και μελετών αξιοποίησης και εκτίμησης ακίνητης περιουσίας (DTZ Greece), παράλληλα έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) της Ελλάδας.

Σήμερα εργάζεται στον Όμιλο ΟΤΕ, ως Προϊστάμενος Τμήματος, με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό και την παρακολούθηση του επενδυτικού προγράμματος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ομίλου.

Έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά, έχοντας διατελέσει:

Αντιδήμαρχος (2010) και Δημοτικός Σύμβουλος Αταλάντης (2007-10).

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών «Μιχαλήνειο» Πειραιά (2010-13).

Εκπρόσωπος των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2002).

Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΑ.Σ.Ε.) Ο.Τ.Ε. (2015-2018), Β΄ Αντιπρόεδρος (2014-15) και μέλος Δ.Σ. (2012-2018).

Υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Φθιώτιδας το 2015.        

Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (από το 2013) και Πρόεδρος της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (από το 2017).

Πρόεδρος του Μορφωτικού Ψυχαγωγικού Συλλόγου «Η Αταλάντη» (από το 2015).

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.