Πέμπτη, 24 01 2019

Κλιμάκιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ στην πανήγυρη του Ι. Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Ενορία του Πάτηρ Μίχαλη Γκίωνη απο το Μαρτίνο.

b_588_444_16777215_00_images_IMG_0449.JPGb_588_444_16777215_00_images_IMG_0444.JPG

Κλιμάκιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ στην πανήγυρη του Ι. Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Ενορία του Πάτηρ Μίχαλη Γκίωνη απο το Μαρτίνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος το απόγευμα της παραμονής της εορτής 17 Οκτωβρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στον Ορχομενό.
Μετά  τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτανεία της Εικόνος του Αγίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. 
Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ευαγγελιστή.
Κλιμάκιο της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία  Ιεροψαλτών  Ελλάδος) από την Αθήνα έψαλλε τους πανηγυρικούς ύμνους.

 

Η χορωδία αποτελείτο από τους:
Άκης Ν. Λιλιόπουλος, Δημήτρης Κάρμας, Νίκος Καραχάλης, Δημήτρης Τσακμακάς, Στάυρος Ματθαίος, Εμμανουήλ ΛιλιόπουλοςΣτο αναλόγιο παρευρέθηκε και ο Πρωτοψάλτης του Ναού, Μουσικολογιώτατος Χοράρχης κ. Παρασκευάς Σανιδάς, ο οποίος  εκτός από την πόλη του, έχει προσφέρει πολλά, όχι μόνο από την θέση του χοράρχου, αλλά και από την ενεργή θέση του στα κοινά των Ιεροψαλτών, μέσω της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος.  Στο τέλος της πανηγύρεως από το εκκλησιαστικό συμβούλιο  προσφέρθηκε μεγάλη τράπεζα σε όλους τους συμμετέχοντας ιερείς, τους κοπιόντας και ψάλλοντας, την πολιτική τοπική εξουσία και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδίας κ. Γεώργιο.
 
Ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Μιχαήλ Γκιώνης απο το Μαρτίνο μερίμνησε για την  φιλοξενία του χορού στο νέο ξενώνα του Ιερού Ναού. Άκης Ν. Λιλιόπουλος

Γεν. Γραμ. ΟΜΣΙΕ
Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.