Τετάρτη, 19 06 2019

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας

Τον Δεκαπενταύγουστο του 2009 πραγματοποιήθηκε στο Μαρτίνο το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που παρουσίασε μια διαφορετική άποψη της έννοιας «πανηγύρι» σπάζοντας τη μονοτονία πολλών χρόνων και δίνοντας διέξοδο διασκέδασης διαφορετικής σε νέους διαφόρων ηλικιών.

 


Το Φεστιβάλ του 2010 σημείωσε επιτυχίες σε δύο επίπεδα. Πρώτον, προσέλκυσε κόσμο όχι μόνον από το Μαρτίνο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Δεύτερο και σημαντικότερο, ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους, τους πρώτους να μάθουν να παίζουν μουσική και τους δεύτερους να παρέχουν στους μικρούς ότι τους χρειάζονταν, από δασκάλους και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι χρήματα για δίδακτρα και μουσικά όργανα. Με άλλα λόγια, η επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Μουσικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Μαρτίνου.
 
Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας αυτής φάνηκαν το φετινό καλοκαίρι, στο 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας, όπου πριν από τα συγκροτήματα των ‘μεγάλων’—όλοι από την περιοχή—εμφανίστηκαν οι ‘μικροί’ μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου. Η εφτάχρονη Μαριάντζελα και οι έφηβοι Fly Away (πρώτη εμφάνιση και για τους δύο) μας έδειξαν τι σημαίνει ταλέντο, αποφασιστικότητα και μεράκι.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Τin Τutti  , όπου με τις ροκ-blues μουσικές τους μας ξεσήκωσαν και μας προετοίμασαν για τη συνέχεια. Ακολούθησαν οι Messe που μεπιο heavy ήχους ανέβασαν κι άλλο τους ρυθμούς και την ένταση του φεστιβάλ. Τέλος  οι πασίγνωστοι πια Small Blues Trap έκλεισαν το πρώτο μέρος της βραδιάς με blues solos να ξεπηδούν από κιθάρα και φυσαρμόνικα και να μας αποχαιρετούν έχοντας δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για το δεύτερο μέρος, το ροκ πάρτι  που ακολούθησε και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα.
Το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2011, κάτω από την ομορφότερη πανσέληνο της χρονιάς, χωρίς τη συνδρομή κρατικών φορέων αλλά με την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πραγματοποιήθηκε όμως και πέτυχε χάρη στη δημιουργική διάθεση, την επιθυμία προσφοράς, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα μιας χούφτας ανθρώπων που φρόντισαν ώστε όλα και όλοι να λειτουργήσουν αρμονικά και να μας χαρίσουν μία βραδιά που θα την θυμόμαστε για καιρό.
 
Το 4ο Φεστιβάλ ετοιμάζεται ήδη και θα είναι ακόμη καλύτερο.
 
Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο μπράβο και χίλια ευχαριστώ σε όλους εσάς, που συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του ΜΟ.ΣΥ.Μ. και που συνεισφέρετε είτε ηθικά είτε υλικά.  

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.