Τετάρτη, 19 06 2019

"ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ"

  Το μουσικό εργαστήρι ξεκίνησε σαν ιδέα του ΜΟ.ΣΥ.Μ το καλοκαίρι του 2010. Αυτό που αρχικά εμφανίστηκε ως ένα μακρινό όνειρο του συλλόγου αλλά και των συγχωριανών μας που αγαπούν τη μουσική, έγινε σε μερικούς μήνες πραγματικότητα. Με την βοήθεια του συλλόγου βρέθηκαν το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και αίθουσες διδασκαλίας, και τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκίνησαν τα μαθήματα. Η προσέλευση των μαθητών ήταν μεγάλη και αυτό δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

  Οι μαθητές του Εργαστηρίου μπορούν να επιλέξουν, ανάμεσα σε έγχορδα (κιθάρα ηλεκτρική, κλασσική και ηλεκτροακουστική, μπουζούκι ή τζουρά) που τα διδάσκει ο Σωτήρης Μπακόπουλος, κρουστά, τη διδασκαλία των οποίων έχει αναλάβει ο Γιάννης Θεοδώρου, και πλήκτρα, που τα διδάσκει η Κωνσταντίνα Κούβαρη. Θεωρητικά μαθήματα διδάσκουν οι Κωνσταντίνα Κούβαρη και Σωτήρης Μπακόπουλος. Η διδασκαλία είναι ομαδική για τα θεωρητικά μαθήματα, αλλά ατομική για τα πρακτικά μαθήματα των μουσικών οργάνων.

Σε μερικούς μόνο μήνες από το ξεκίνημα του Μουσικού Εργαστηρίου, το ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα της δουλειάς αλλά και το ταλέντο αρκετών μαθητών του ξεχύθηκαν πέρα από τους τείχους του Εργαστηρίου και παρουσιάστηκαν επί σκηνής, στο 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας Μαρτίνου. Η συμμετοχή των παιδιών τόσο στα μαθήματα του Εργαστηρίου όσο και σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Νεολαίας που οργανώνει εδώ και τρία χρόνια ο ΜΟ.ΣΥ.Μ. αποκαλύπτουν ένα μέλλον ελπιδοφόρο και ευοίωνο για το Μουσικό Εργαστήρι.
Η αισιοδοξία μας για το μέλλον του Εργαστηρίου στηρίζεται πλέον και στην δυνατότητα υλοποίησης αρκετών από τα όνειρά μας για το μέλλον το Εργαστηρίου. Η αγορά μουσικών οργάνων, η συντήρηση των αιθουσών και η βελτίωση συνθηκών διδασκαλίας γίνονται πλέον πραγματικότητα χάρη στη γενναιόδωρη χρηματική συνεισφορά των Δήμου Λοκρών, ΛΑΡΚΟ, ΜΑΣΚΑ ΕΠΕ και ΙNTERFISH.       
Ξεκινώντας τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, το Εργαστήρι περιμένει με χαρά όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα μαθήματα. Οι εγγραφές στο Εργαστήρι θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνίες εγγραφών αλλά και έναρξης των μαθημάτων θα οριστούν και θα ανακοινωθούν από τον ΜΟ.ΣΥ.Μ. με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-12.

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.