Δευτέρα, 22 07 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΕΛΙΣΣΑ» ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία είχε το Διεθνές Φεστιβάλ Ελλήνων, 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στον Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 και την Κυριακή, 19 Απριλίου 2015. Συμμετείχαν τα καλύτερα συγκροτήματα της Ελλάδας, τραγουδιστές, χορωδίες, φιλαρμονικές, ορχήστρες, μπαλέτα, χορευτικά, παραδοσιακά συγκροτήματα, που είναι και τα καλύτερα όλου του κόσμου.

Ντοκουμέντα και υλικό θα σταλούν σε πολλά ξένα κράτη και στην Ομογένεια από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σορούνογλου. Σο φεστιβάλ είχε την ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση του Τπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πριν από μερικούς μήνες, δεχθήκαμε πρόσκληση από τον Πρόεδρο του φεστιβάλ και καλλιτεχνικό διευθυντή, κο Φρήστο Σορούνογλου, για συμμετοχή ενός χορευτικού τμήματος στο 5ο Υεστιβάλ Μακεδονίας. Αποδεχθήκαμε με χαρά την τιμητική πρόσκληση κι έτσι, στις 17 Απριλίου, φορτώσαμε τις βαλίτσες μας και πήγαμε στην Θεσσαλονίκη. Στις 18 Απριλίου, ημέρα Σάββατο συμμετείχαμε σε αυτό το τόσο σημαντικό Υεστιβάλ, με χορούς του τόπου μας, της Ρούμελης. Οι γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές του Μαρτίνου και οι άνδρες με τις φουστανέλες τους ν’ ανεμίζουν, μετέφεραν ένα έντονο μουσικοχορευτικό κλίμα του τόπου μας.
Με την έναρξη του χορού το ΚΑΓΚΕΛΙ, οι πολυπληθείς θεατές, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κι επιφωνήματα ενθουσιασμούς .
Οι χορευτές μας τα «έδωσαν» όλα και τους ξεσήκωσαν.
Στην απονομή των τιμητικών διπλωμάτων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανασία Καβάλλα- Πατσιόγιαννη , μεταξύ άλλων είπε : « Ήρθαμε από την Λεβεντογέννα Ρούμελη, στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να παντρέψουμε τους γλυκολάλους ήχους του κλαρίνου με αυτούς της Γκάιντας και των Χάλκινων. Θεωρούμε χρέος μας, ηθική υποχρέωση θα έλεγα να διαδίδουμε μέσω του χορού την «προίκα» του Ελληνισμού , την παράδοση μας στην Ελλάδα και όχι μόνο».
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, κ. Χρήστο Τορούνογλου και την οργανωτική επιτροπή, τους χορευτές μας , οι οποίοι συμμετείχαν και τον χοροδιδάσκαλο μας, Γιάννη Ζυγογιάννη.»

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.