Τετάρτη, 19 06 2019

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Οπουντίων
Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι παραιτούμαι από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου.
Στα 2,5 σχεδόν χρόνια της θητείας μου προσπάθησα να προσφέρω στον Δήμο μας ό,τι περισσότερο μπορούσα, μέσα στα παλίσια των δυνατοτήτων μου, είτε σε επίπεδο πολιτιστικών δρώμενων, είτε σε εκπαιδευτικό επίπεδο, είτε σε όποιον άλλο τομέα μου επιτρέψατε να εμπλακώ. Και λέω “επιτρέψατε” κ. Δήμαρχε, γιατί εν πολλοίς δρούσατε εν κρυπτώ μην παρέχοντας ενημέρωση ή παραπληροφορώντας.
Πολλές φορές κλήθηκα να υπερβώ αντιξοότητες προερχόμενες όχι από εξωγενείς παράγοντες αλλά από ενδογενείς αιτίες. Κάποιες απ’ αυτές τις υπερέβην κινούμενη από το ζήλο της υπηρεσίας προς το κοινό καλό, κάποιες άλλες όχι. Οι δυσκολίες που προέκυπταν από κέντρα εξουσίας έξω από το Δήμο μας ήταν αντιμετωπίσιμες. οι φραγμοί όμως που στήνονταν από άτομα που συνθέτουν το ίδιο μας το Συμβούλιο, ποινικά μπορεί να μην είναι κολάσιμοι, ηθικά αντιθέτως είναι το λιγότερο αξιοκατάκριτοι και καταδικαστέοι γιατί δυναμιτίζουν και το ελάχιστο ψήγμα δυνατοτήτων και καλής προαίρεσης.
Ας μη βιαστούν κάποιοι να συμπεράνουν ότι παραιτούμαι, επειδή δε χρίστηκα Αντιδήμαρχος. Μου προτάθηκε και δεν αποδέχτηκα αυτή τη θέση, όταν τη χρησιμοποίησαν ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να υπερψηφίσω κάποια φλέγοντα γι’ αυτούς θέματα. Προτίμησα να πράξω το κοινωνικά ορθό, καταψηφίζοντας ό,τι θεωρούσα λάθος -αφουγκραζόμενη πάντα το κόσμο- παρά να καρπωθώ τα οφέλη από τη θέση της Αντιδημάρχου. Εν κατακλείδι έθεσα τη λαϊκή βούληση υπεράνω εαυτόν.
Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου μας προσιδιάζαν σε αγώνες επιβολής του ικανότερου στις βωμολοχίες, οι λεκτικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους μεταξύ συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ποτέ δε γίνονταν επί της ουσίας των εισηγούμενων θεμάτων πλατειασμοί, αστοχίες και κατακραυγή από τους παρισταμένους δημότες ήταν τα επιτεύγματά μας. Αποκαρδιωτικός απολογισμός.
Στα περισσότερα δε “προσυμβούλια” -αυτά που ήταν μόνο για τα αυτιά της συμπολίτευσης- έγινα αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς της επίμονης πίεσης κάποιων, όχι όλων, για υλοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.
Οι αποφάσεις μας, λοιπόν, εξ αιτίας όλων των παραπάνω υπήρξαν ατελέσφορες, ανίκανες να δώσουν λυσιτελή αποτελέσματα στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και τους δημότες μας.
Η απογοήτευση που μου γεννήθηκε όταν είδα τον δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου να μετατρέπεται σε ολιγαρχία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “εκλεκτών”, μετεστράφη σε συνειδησιακή αποστροφή.
Εύλογα γίνεται κατανοητό ότι αδυνατώ να υπηρετώ περαιτέρω έναν θεσμό που έχετε ευτελίσει και επιλέγω την οδό της παραίτησης.
Μαρτίνο 24-8-2009
Ειρήνη Τσελεκούνη

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.