Πέμπτη, 28 03 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1830

Ο  ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ  ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ  ΜΑΡΤΙΝΟ

Στις 5 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα η εταιρεία frattis auctions στην 25 Δημοπρασία Σπανίων βιβλίων, τεκμηρίων, έργων τέχνης και Συλλεκτικών αντικειμένων δημοπράτησε και χειρόγραφες επιστολές της Ελληνικής Πολιτείας Έτους 1830 που αφορούσαν το Μαρτίνο.

Στην προτροπή του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ» ο Δήμος Λοκρών ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στην Δημοπρασία.


Κατά την διαδικασία της Δημοπρασίας ο Δήμος Λοκρών κατέστη πλειοδότης του ενός εκ των δυο εγγράφων και αντίγραφο μας παραχώρησε για δημοσίευση στην εφημερίδα του Συλλόγου.

Σε γενικές γραμμές λέει:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1830
ΣΑΛΩΝΑ η έκτακτη επιτροπή της Ανατολικής Ελλάδας δίνει διαταγή προς τον Γενικό Διοικητή του Σώματος ταγματάρχη Ρούκη να  σταματήσει την κατάληψη των οικιών του χωρίου Μαρτίνου και να τις αποδώσει στους κατοίκους, σφραγίδα με σταυρό και  ιδιόχειρη υπογραφή του επιτρόπου, Κ. Μεταξά.»

Για την ιστορία σας γνωρίζουμε ότι μετά την μάχη του Μαρτίνου το 1829 και για πολλά χρόνια Ελληνικά στρατεύματα είχαν Στρατοπεδεύσει στο Μαρτίνο.

Αριστείδης Κ. Κούρος


Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.