Τετάρτη, 19 12 2018

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μαρτίνου "ΑΙΑΝΤΑΣ"

b_588_444_16777215_00_http___www.martino.gr_images_akadhmia-podosfairou-aiantas_akadhmia-aiantas-1.jpg

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Αίαντας λειτουργεί με επιτυχία στο Μαρτίνο τα τελευταία δέκα χρόνια. Με σύνθημα μας το «Στον αθλητισμό όλοι κερδίζουμε», η σχολή ποδοσφαίρου Αίαντας με συγκεκριμένα προγράμματα  προπονήσεων, έχει ως στόχο να εισάγει τους μικρούς ποδοσφαιριστές στον χώρο του αθλητισμού, να τους βοηθήσει να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και να κοινωνικοποιηθούν. Η ακαδημία ποδοσφαίρου είναι μεγάλη επένδυση όχι μόνο για την ποδοσφαιρική κοινότητα αλλά και για τον τόπο μας καθώς παιδιά ηλικίας 4 -15 χρόνων προπονούνται με τις αρχές του αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθε», της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού και είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά να αποτελέσουν τους  αυριανούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μαρτίνου.

 

Στόχοι της σχολής του Αίαντα είναι η εκγύμναση και η ψυχαγωγία των αθλητών, η διαπαιδαγώγηση τους γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός, καθώς και η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις που προσφέρουν καινούριες εμπειρίες στους αθλητές.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω, η ακαδημία κάθε χρόνο συμμετέχει αλλά και διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, φέτος η σχολή με σαράντα μικρούς ποδοσφαιριστές συμμετείχε στο τριήμερο τουρνουά  ποδοσφαίρου που διεξήχθει στη Χαλκίδα, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 2001 – 2002, τη δεύτερη θέση στις ηλικίες 2005 -2006 και την τέταρτη στις χρονολογίες 2003 – 2004.

Επίσης, για δύο Σαββατοκύριακα η σχολή έλαβε μέρος και διακρίθηκε στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, με τις ηλικίες 2006 – 2007 – 2008 να κατακτούν την πρώτη θέση, οι χρονολογίες 2004 – 2005 τη δεύτερη θέση και η κατηγορία 2001 – 2002 κατέλαβε την τρίτη θέση.

Τέλος, από 16 έως 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το μινι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει κάθε χρόνο η ακαδημία ΑΙΑΝΤΑΣ, στις εγκαταστάσεις του 5x5, στο Μαρτίνο. Στη μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική γιορτή έλαβαν μέρος ακαδημίες από την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας, όπως οι Λιβανάτες και η Αταλάντη αλλά και από τη Βοιωτία, όπως η Λιβαδειά, η Αράχωβα, η Θήβα και το Κάστρο.

Εκτός όμως από την επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνουά, μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 28 Ιουνίου, καθώς οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν στον αγωνιστικό χώρο τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους. Όμορφο κλίμα, πολλά γκολ και θέαμα, χαρά και συγκίνηση ήταν τα συστατικά που συνέθεσαν την πρωτοβουλία αυτή.

Έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα μία ποδοσφαιρική χρονιά για τον ΑΙΑΝΤΑ. Αναμφισβήτητα, αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συλλογική, οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ακαδημία.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μαρτίνου "ΑΙΑΝΤΑΣ"


Υπεύθυνος σχολής – Προπονητής: Κώστας Γαρδικιώτης

«Η ακαδημία μας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές τις τεχνικές και τακτικές του ποδοσφαίρου, παρέχοντας τους συγχρόνως αθλητική και κοινωνική παιδεία. Το να δουλεύουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ με μικρούς αθλητές, μας κάνει πιο υπεύθυνους και δημιουργικούς, με κύριο σκοπό μας τα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και σε όσους πιστεύουν στο έργο μας.»

Προπονητής: Νίκος Μαλέρδος

«Στη σχολή ποδοσφαίρου Αίαντας οι συνεργάτες μου κι εγώ, συνεχίζουμε με αγάπη για τα παιδιά την προσπάθεια μας, στις όμορφες εγκαταστάσεις του 5x5. Είναι ωραίο να βλέπεις τα παιδιά με ενέργεια και θέληση για τον αθλητισμό. Στόχος μας είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ώστε να προκύψουν καλοί αθλητές και στη συνέχεια ποδοσφαιριστές. Στην ακαδημία διδάσκω αυτό που αγάπησα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής ποδοσφαίρου. Κάθε νέα χρονιά ξεκινά με κίνητρο να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.»

Γυμναστής – Προπονητής: Παναγιώτης Βρούλιας

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο της ακαδημίας κύριο Κώστα Γαρδικιώτη για τη συνεργασία μιας χρονιάς γεμάτης συγκινήσεις και εκπλήξεις. Με την έλευση μου στην σχολή διέκρινα δύο στοιχεία, το πρώτο είναι οι εγκαταστάσεις καθώς οι χώροι είναι ιδανικοί για παιδιά και με πλούσιο προπονητικό υλικό. Το δεύτερο στοιχείο είναι η ομάδα των προπονητών – συνεργατών με συγκεκριμένη φιλοσοφία και πρόγραμμα που στόχο έχει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάνω από όλα έχουμε να κάνουμε παιδιά. Οι γονείς πιστεύουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για εμάς οι γονείς είναι σημαντικός παράγοντας στη ψυχολογία των παιδιών, πρέπει να είναι κοντά τους, να το στηρίζουν αλλά και να το καθοδηγούν σωστά ώστε να μάθουν να εμπιστεύονται το ρόλο του προπονητή, τη φιλοσοφία της ακαδημίας και να αφήσουν τα παιδιά να λειτουργήσουν μέσα στην ομάδα χωρίς παρεμβολές. Εύχομαι η νέα χρονιά να γεμίσει το γήπεδο με παιδικά χαμόγελα.»

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Ηλιάνα Μάστορα – Θεοδώρου

«Στον αθλητισμό κύριος παράγοντας που συμβάλλει στις υψηλές επιδόσεις και στην υγεία των αθλητών αποτελεί η σωστή διατροφή. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος και η παρουσία μου στην ακαδημία ποδοσφαίρου και σε συνεργασία με τους προπονητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

b_588_444_16777215_00_http___www.martino.gr_images_akadhmia-podosfairou-aiantas_akadhmia-aiantas-2.jpg

b_588_444_16777215_00_http___www.martino.gr_images_akadhmia-podosfairou-aiantas_akadhmia-aiantas-3.jpg

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.