Τετάρτη, 06 07 2022

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΤΑΣΙΟΥ ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ

 

 

Το βιβλίο Σουβλάκι ‒ Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τα ομηρικά έπη μέχρι το σύγχρονο street food περιέχει μια εξαντλητική έρευνα για το σουβλάκι που κράτησε χρόνια, η πρώτη που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με πληροφορίες και στοιχεία που ξεκινούν πριν από 3.500 χρόνια και αποδεικνύουν ότι υπήρχε στον ελλαδικό χώρο πάντα, και μαρτυρίες, πολλές μαρτυρίες, για το σουβλάκι της Αθήνας, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στα νεότερα χρόνια μέχρι σήμερα.

 
Βέβαια, το καλύτερο σουβλάκι της ζωής μου το έχω φάει από τα χέρια της Σταθούλας (θρυλική ψηστρα της παιδικής μου ηλικίας), που ήταν ταυτόχρονα και τυλίχτηκα αλλά και ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που λεγόταν απλά "Τέλης" Και λειτουργούσε κυρίως καλοκαίρια, από αργά το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.... 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.