Πέμπτη, 28 03 2024
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #701

  • kourosaristidis
  • Το Άβαταρ του/της kourosaristidis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 161
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ο Πρώτος Ιστορικός της Ανθρωπότητας

Δικαίως ο Ηρόδοτος ονομάσθηκε ο Πατέρας της Ιστορίας. Ο χαρακτηρισμός δόθηκε από τον Κικέρωνα, τον μεγαλύτερο ρήτορα της αρχαίας Ρώμης.
Δικαίως, ο Ηρόδοτος, ονομάσθηκε, ο Μάρκο Πόλο της αρχαιότητας.
Ο Ηρόδοτος είναι ο άνθρωπος που εξιστορεί τα γεγονότα που συνέβησαν, την εποχή του. Είναι ο άνθρωπος που πραγματοποίησε μεγάλα και μακρινά ταξίδια. Πήγε σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Πήγε, στην Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Περσία, Αίγυπτο, Πόντο, Σκυθία, Φοινίκη, Κυρηναϊκή, Κύπρο, Μακεδονία, Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία), αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Πότε ακριβώς γεννήθηκε είναι άγνωστο. Ίσως την 10ετία του 490 π.Χ. στην Αλικαρνασσό. Πέθανε τα πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο καταραμένος αυτός πόλεμος άρχισε το 431 π.Χ. και σταμάτησε το 404 π.Χ. Ήταν ο μεγαλύτερος εμφύλιος πόλεμος, μεταξύ Αθηνών και Σπάρτης.
Η ιστορία του Ηροδότου είναι το πρώτο ιστορικό έργο που επιβλήθηκε στην ανθρωπότητα. Ικανοί διάδοχοι του εμφανισθήκανε ο Θουκυδίδης και ο Πολύβιος.
Ο Ηρόδοτος έχοντας «ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ» με την έναρξη του έργου του μας λέγει:
«Θα σας αφηγηθώ έργα μεγάλα και θαυμαστά Ελλήνων και βαρβάρων» για να μη λησμονηθούν.
Πρώτα εξακρίβωνε τα γεγονότα και μετά έγραφε. Ήταν ικανός να κάνει ολόκληρο ταξίδι προκειμένου να εξακριβώσει ένα γεγονός. Πήγαινε από τη μια πόλη, στην άλλη, από τον ένα ναό, στον άλλο, για να ελέγξει τις πληροφορίες που είχε από διάφορες πηγές.
Η ιστορία του Ηροδότου διηγείται τους αγώνες μεταξύ των Ελλήνων και των βαρβάρων. Λέγοντας ο Ηρόδοτος βαρβάρους εννοεί τους λαούς που δεν μιλούν την Ελληνική γλώσσα.
Σήμερα η ιστορία του Ηροδότου διαιρείται σε 9 βιβλία. Η διαίρεση αυτή έγινε από τους Αλεξανδρινούς λογίους και το κάθε βιβλίο έχει το όνομα μιας Μούσας. Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνια, Ουρανία και Καλλιόπη.
Φίλε αναγνώστη, πρέπει να σταματήσω. Πρέπει όμως να σου επισημάνω, ότι η ιστορία του Ηροδότου είναι μοναδική είναι μνημείο τέχνης. Πρέπει να τη διαβάσεις. Κουράγιο.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 26.09.2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΟΥΛΙΟΣ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.