Πέμπτη, 15 04 2021

''1821 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ''LiFO βιβλία

 

 

 

Κι ο Ανδρούτσος, το ότι τον φωνάζουν ''Δυσέα '',είναι ο δυσαής ,ο κακός άνεμος. Είναι ο κρίκος που κλείνει τον κύκλο μαζί με τον Γκούρα . Το όνομά του σημαίνει '' βράχος ''. Γίνονται ο αρμός της γης και του αέρα που ενώνει τα τέσσερα βασικά στοιχεία. Νερό ,φωτιά ,αέρας και γη .Πετυχαίνουν την αλχημιστική μεταστοιχείωση των τοίχων του χανίου . Η πέτρα γίνεται μπρούντζιος . Ο Ανδρούτσος ήξερε καλά τι διακυβευόταν αν ο Ομέρ Βρυώνης κατάφερνε να περάσει από τη Ρούμελη στην Πελοπόννησο και χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να τον σταματήσει. Ήταν διατεθειμένος να πληρώσει κάθε τίμημα για να σώσει την Επανάσταση και το έκανε ..........................Δημοσθένης Παπαμάρκος ''1821 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ''LiFO βιβλία τηλ.2103254290

Καθαρισμοί οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων κατά την αντιπυρική περίοδο (1/5/2021-31/10/2021)

Καθαρισμοί οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων κατά την αντιπυρική περίοδο (1/5/2021-31/10/2021)

 

                                                                 

Αταλάντη, 5 Απριλίου  2021

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (01.05.2021 ΕΩΣ 31.10.2021)

Ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός κατοικημένων οικισμών του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, καθώς επίσης και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνα την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου 2021.

Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη τσιγάρων και άλλων εύφλεκτων υλών. "Καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο 2021 ήτοι από 01-05-2021 έως και 31-10-2021,απαγορεύεται, η χρήση πυρός. Η παραπάνω απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που εμφαίνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς."

Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη, όπως εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη την 20-04-2012 (Β’ 1346) «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών», 2 1.5 Της υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 23083 Φ.700.19/20-05-2020 Απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη (Β’2233) «Έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας»,

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή σε όλους τους αγρότες και ελαιοπαραγωγούς για τις ενέργειες διαχείρισης της αυτοφυούς χλωρίδας (απομάκρυνση ξερών χόρτων), σύμφωνα με τους Κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής που θα πρέπει να κάνουν στα αγροτεμάχια και ελαιοπερίβολά τους, αφού η εργασία αυτή αποτελεί έργο πυροπροστασίας προς αποφυγή πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, καθώς επίσης και στις κλαδεύσεις ελαιοδέντρων σε σημεία της αγροτικής οδοποιίας, όπου εμποδίζεται η πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν όχι μόνο στην προστασία της περιουσίας τους, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που κάποιος δει μία φωτιά πρέπει να τηλεφωνήσει ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και να δώσει σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεται, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση της πυρκαγιάς.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο, παράλληλα όμως έχουμε και την ευθύνη να τον προστατεύουμε. Καλούμε όλους και όλες να τηρήσουμε για τους επόμενους μήνες τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Χρειάζεται όμως και η συμβολή των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός μας έχει πρωταρχικό ρόλο. Ο φυσικός πλούτος του τόπου μας είναι η περιουσία μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τον διατηρήσουμε αλώβητο.

Πολιτική Προστασία Δήμου Λοκρών

Υποβολή ενστάσεων για τους Δασικούς Χάρτες.

Υποβολή Ενστάσεων για τους Δασικούς Χάρτες

 

                                                                                

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                           Αταλάντη 29-03-2021
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                   
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

 

Θέμα:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αριθ. 146776/2459/21-10-2016 Απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Π.Ε.Ν., και εφόσον διαφωνείτε με το περιεχόμενο του οικείου αναρτημένου δασικού χάρτη, έχετε τη δυνατότητα να προβείτε στην υποβολή ατελούς αντίρρησης παραθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται στο συνημμένο έγγραφο.

Η έναρξη υποβολής  αντιρρήσεων ορίζεται την Παρασκευή 05-03-2021 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 17-06-2021.

Τονίζεται ότι για τους κατοικούντες η διαμένοντες στην αλλοδαπή η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 07-07-2021.

ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΛΑΤΕΙΑΣ.

 
ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΛΑΤΕΙΑΣ.
Ο Δήμος Ελατείας, σχηματίσθηκε με το Β.Δ. τής 8ης ( 20 ) Απριλίου 1835. Στον νόμο Κ Ε' τής 5ης Δεκεμβρίου 1845, ο οικισμός Βασιλικά, περιλαμβάνεται στα όρια τού Δήμου Ελατείας, ( Χουλιαράκης τόμος Α' σελ.138 ). Στά Βασιλικά, υπήρχαν τα σταροχώραφα και τα βοσκοτόπια, τού Δραχμανίου, και, ακόμη διατηρούνται πολλά από αυτά, όπως τα Σταυρεικα στις Τρείς Βρύσες, Γιαννακοπλ'εικα, Δημακίδη, μέχρι τα Ρόγγια, στα ανοίγματα Κατσ'λεικα, Κορομπίλη, Κουτρεικα και άλλα πολλά, πού παρέλκει να αναφερθούν, αφού οι ιδιοκτησίες άλλαξαν μέσα στα χρόνια, αλλά τα ονόματα υπάρχουν, ώς τοπόσημα στο Υποθηκοφυλακείο Ελατείας. Ακόμη και μποστάνι έβαζε ο πολυμήχανος Ν. Νικολάου ( Τρίγκλας ) στήν Αρνόβρυση, και, η παραγωγή τών ορεινών αυτών κηπευτικών, παραμένει στήν μνήμη τών παλαιών κατοίκων, σαν ποιοτικό παράδειγμα. Ο Δήμος Ελατείας τιμούσε κατ' έτος, τήν Eπέτειο τής Ιστορικής Μάχης τών Βασιλικών, κατά τα καθιερωμένα, όπως απεικονίζει και η φωτο 1 τού 1932, πού απεικονίζει, τούς αγρότες με τις τραγιάσκες, ευσταλείς φουστανελλοφόρους και πέρδικες πλουμιστές στο κέντρο, οι γυναίκες, δεξιά οι αστοί πιλοφόροι, με τά ενδύματα εποχής Μεσοπολέμου. Η Ιστορική Μάχη τών Βασιλικών, ανήκει σ όλους τούς Έλληνες, ενώ η ανάμνηση της, είναι ζώσα στήν περιοχή Ελάτειας, στήν χώρα τής οποίας υπάγεται και η τοποθεσία αυτή. Βεβαίως η σύγκρουση, έγινε σε ευρύτερο πεδίο και σημεία, λόγω τής ιδιομορφίας, τής αρχαίας Βασιλικής οδού Θερμοπυλών -Ελατείας, τών πυκνών δασών και τών κρημνών, πρό τού Οροπεδίου. Όλα αυτά περιγράφονται στα χειρόγραφα Δυοβουνιώτη*, στήν Ιστορία τού συμπατριώτη μας Γεωρ. Κρέμου, Τα Απομνημονεύματα τού Μακρυγιάννη κ.λ.π. * Ο Γ. Δυοβουνιώτης ήταν αρματωλός Τουρκοχωρίου - Μενδενίτζης, από τούς πρωταγωνιστές τής ιστορικής Μάχης, πού έγινε στο αρματωλίκι του, ήταν δε αυτόπτης μάρτυς τών γεγονότων, άρα και πιό αξιόπιστος. Η μοιραία ερώτηση είναι βέβαια γιατί ο Δήμος ΕΛΑΤΕΙΑΣ, έχασε τον καιρό τής Χούντας, τήν οργάνωση τής εορτής, αυτή είναι μία καλή ερώτηση, πού θα απαντηθεί αργότερα.

1821 - 2021

Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·
θέλει αρετήν και τόλμην
                η ελευθερία. 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μαρτίνο

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μαρτίνο

 

                                                                                                                                                          

Αταλάντη, 24 Μαρτίου 2021

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μαρτίνο

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing στο Μαρτίνο.

Οι δημότες ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στη δειγματοληψία. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 221 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψε 1 θετικό δείγμα.

Ο Δήμαρχος Λοκρών ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στη διαδικασία δειγματοληψίας, καθώς και το κινητό κλιμάκιο του Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη σημερινή δειγματοληψία. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση της διασποράς του ιού στο Δήμο Λοκρών και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί μπορούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε με την κοινή προσπάθεια όλων μας να αποκατασταθεί η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 και χωρίς ραντεβού για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών ως εξής:

  • Αταλάντη

           Στον περιφερειακό δρόμο Αταλάντης με τη μέθοδο drive through testing

         Ώρες: 09:30 έως 13:30

  • Έξαρχος

           Στην κεντρική πλατεία για πεζούς

           Ώρες: 10:00 έως 13:00

Συνέντευξη με τον Θανάση Μητσάκο Διευθυντή Ελέγχων Συστημάτων Πληροφορικής TÜV AUSTRIA Hellas

 

Συνέντευξη με τον Θανάση Μητσάκο
Διευθυντή Ελέγχων Συστημάτων Πληροφορικής
TÜV AUSTRIA Hellas 

 

Γνωρίζουμε ότι η TÜV AUSTRIA Hellas μέσα από το πολύπλευρο φάσμα δραστηριοτήτων της, ως κορυφαίος οργανισμός επιθεώρησης, ελέγχου και πιστοποίησης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε μορφής και κλίμακας μεγέθους, έχει μια διευρυμένη αντίληψη των αναγκών που υπάρχουν ως προς την ασφάλεια πληροφοριών.
Οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας αναφέρετε στην αρχή της συνέντευξης μας, ποιες εσείς θεωρείται σήμερα ως τις πιο σημαντικές προκλήσεις – τάσεις – απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών σε όλες τις εκφάνσεις της και πόσο επηρεάστηκε το ψηφιακό οικοσύστημα από τις απότομες και αναγκαστικές αλλαγές λειτουργίας που επέφεραν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του 
COVID-19;

Η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στο κλάδο της πληροφορικής και της ασφάλειας των πληροφοριών, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να στραφούν στη τηλεργασία και την εκτεταμένη χρήση του Cloud. Η ψηφιακή ασφάλεια και η ασφάλεια των πληροφοριών ανάγονται σήμερα σε μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες όπου η ανάπτυξη των επιχειρήσεων βασίζεται στην υιοθέτηση ψηφιακών μέσων. Όμως η ψηφιακή προσαρμογή οφείλει να συμβαδίζει με τη διαχείριση των αυξανόμενων κινδύνων ασφάλειας πληροφοριών. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων και των πληροφοριών με αποτέλεσμα να θέσουν θέματα λειτουργίας ή ακόμα και επιβίωσης μιας επιχείρησης.

Η πανδημία επιτάχυνε την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων αλλά φαίνεται ότι αυτό έγινε αρκετά ξαφνικά και χωρίς σχεδιασμό.

Όλες λοιπόν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί χρειάζεται να διαθέτουν στρατηγικές ψηφιακής ασφάλειας γιατί μόνο έτσι μπορούν να προστατεύσουν τα αγαθά τους (υποδομές, διαδικασίες και δεδομένα). Η αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών δεν αφορά μόνο στην τεχνολογία και στο τμήμα IT. Είναι περισσότερο από ποτέ θέμα που αφορά όλη την επιχείρηση.

Πώς λοιπόν εσείς ως TÜV AUSTRIA Hellas, καλύπτετε αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και τις αναδυόμενες ανάγκες που προκύπτουν ως προς την ασφάλεια πληροφοριών, την προστασία προσωπικών δεδομένων και την επιχειρησιακή συνέχεια μέσα από τις υπηρεσίες  που προσφέρετε;

Η TÜV AUSTRIA Hellas είναι ένας κορυφαίος και ανεξάρτητος οργανισμός επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων, καταρτίσεων και εκπαιδεύσεων που δραστηριοποιείται από το 1872. Σήμερα, διαθέτει παρουσία μέσω θυγατρικών εταιρειών και αντιπροσώπων σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, Μέση και Άπω Ανατολή, Λατινική Αμερική και οι προσφερόμενες υπηρεσίες του παρέχονται με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Η TÜV AUSTRIA Hellas προσφέρει υπηρεσίες αναφορικά με την ασφάλεια πληροφοριών, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία δεδομένων και την επιχειρησιακή συνέχεια, καλύπτοντας έτσι τη σημερινή απαίτηση μιας εταιρείας για επιχειρησιακή ανθεκτικότητα, με σκοπό την προστασία των ανθρώπων της, τα περιουσιακά της στοιχεία, τις πληροφορίες, τα προσωπικά δεδομένα και ασφαλώς τη φήμη και αξιοπιστία της.

Οι υπηρεσίες της TÜV AUSTRIA Hellas περιλαμβάνουν:

  • Ελέγχους και πιστοποίηση στα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISO 27001), συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας (ISO 22301) και συστημάτων διαχείρισης υπηρεσιών (ISO 20000).
  • Ελέγχους συστημάτων διαχείρισης σχετιζόμενων με την ασφάλεια πληροφοριών (ISO 27701, ISO 27017, ISO 27018 κλπ.)
  • Εξιδεικευμένους ελέγχους ασφάλειας πληροφοριών (customized cyber security audits, εφαρμογής της οδηγίας NIS κλπ.)
  • Διενέργεια προ-ελέγχων (pre-audits) για να διερευνηθεί και να αποτυπωθεί ο βαθμός ωριμότητας μιας επιχείρησης που προετοιμάζεται στην υλοποίηση ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών και επιχειρησιακής συνέχειας (Information Security / Business Continuity Gap Assessment).
  • Ελέγχους ασφαλείας σε πληροφοριακές υποδομές για την ανίχνευση ευπαθειών και κενών ασφαλείας (Vulnerability Assessments / Penetration Tests).
  • Υπηρεσίες που αφορούν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.
  • Εξιδεικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και επιχειρησιακής συνέχειας.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ως εγγυητής του υψηλού επιπέδου επιθεώρησης, του ελέγχου, της πιστοποίησης και της εκπαίδευσης αποτελεί ουσιαστικό συνεργάτη σε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις με σκοπό την ασφάλεια των πληροφοριών, των προσωπικών δεδομένων και την επιχειρησιακή συνέχεια.

Η επιχειρησιακή συνέχεια ήταν πάντα μεγάλης κρισιμότητας απαίτηση που η πανδημία αλλά και η εξέλιξη των κυβερνοεπιθέσεων την έκανε ακόμα περισσότερο πιο σημαντική. Πείτε μας κάποια πράγματα για τις επιθεωρήσεις και τις πιστοποιήσεις στο τομέα διαχείρισης του Business Continuity που προσφέρει η TÜV AUSTRIA Hellas;    

 Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις έρχονται σήμερα αντιμέτωπες με απρόβλεπτες καταστάσεις (π.χ. φυσικές καταστροφές, ανθρωπογενείς κινδύνους, τεχνολογικές απειλές) που μπορεί να έχουν δυνητικά σοβαρές συνέπειες στην επιχειρησιακή τους συνέχεια.

Το ISO 22301 αποτελεί το κορυφαίο διεθνές πρότυπο για την επιχειρησιακή συνέχεια. Σκοπός του προτύπου είναι να προστατεύσει το προσωπικό, να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ενδιαφερομένων μερών, τη φήμη και την εμπορική αξία του οργανισμού, δημιουργώντας αυξημένη ανθεκτικότητα έναντι κινδύνων ή επιχειρηματικών απειλών, που δύναται να επηρεάσουν τη λειτουργία του οργανισμού.

Η ΤÜV AUSTRIA Hellas προσφέρει υπηρεσίες ελέγχων και πιστοποίησης, με βάση τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22301, υποστηρίζοντας τη στρατηγική των εταιριών να διαχειριστούν απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις, να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να διατηρήσουν τις βασικές τους υπηρεσίες σε λειτουργία ή να ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό.

Τι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί σχετικά τη προστασία των δεδομένων τους και τη συμμόρφωση με το GDPR σήμερα. Πόσο έχουν ωριμάσει ο συνθήκες προκειμένου οι εταιρίες να προβούν στις απαραίτητες υλοποιήσεις μέτρων και πως εσείς μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτή την κατεύθυνση;

 Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει απλά να εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές για να προστατεύουν τις πληροφορίες και τα δεδομένα τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν την ανάγκη συμμόρφωσής τους σε νόμους και το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Η ΤÜV AUSTRIA Hellas προσφέρει υπηρεσίες, που όπως προαναφέραμε, καλύπτουν τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η υπηρεσία GDPR Technical Assessment προσφέρει στις επιχειρήσεις, που θέλουν να υλοποιήσουν ή έχουν υλοποιήσει  πρόγραμμα συμμόρφωσης για το GDPR, τη δυνατότητα τεχνικών ελέγχων ασφαλείας στις πληροφοριακές τους υποδομές ώστε να ελεγχθεί η κάλυψη ή ο βαθμός επάρκειας των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η υπηρεσία GDPR 2nd Party Audits, με αφορμή την απαίτηση που προκύπτει από το άρθρο 28 του GDPR, δίνει τη δυνατότητα στους υπευθύνους επεξεργασίας να ελέγξουν, μέσω ενός ανεξάρτητου φορέα όπως είναι η ΤÜV AUSTRIA Hellas, τους εκτελούντες την επεξεργασία τους με σκοπό να μειώσουν το ρίσκο επιβολής προστίμων στην επιχείρησή τους, να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση τους έναντι των νομοθετικών απαιτήσεων και να αναγνωρίσουν τους αξιόπιστους συνεργάτες στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων και πελατών τους.

 Η πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών και οι έλεγχοι των σχετικών συστημάτων μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν την ναυαρχίδα των υπηρεσιών σας με διαχρονική προστιθέμενη αξία. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες και τι πραγματικά οφέλη προκύπτουν ;

 Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι η πιστοποίηση, ιδιαίτερα σε πρότυπα που αφορούν την ασφάλεια των πληροφοριών (ISO 27001) και την επιχειρησιακή συνέχεια (ISO 22301), τους βοηθά να ενισχύουν την επιχειρησιακή τους ανθεκτικότητα. Η πιστοποίηση έρχεται να επικυρώσει ότι οι διαδικασίες που εφαρμόζουν και υλοποιούν οι επιχειρήσεις τηρούνται σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη πιστοποίηση είναι πολλαπλά. Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε τη προστασία της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών, τη προστασία του προσωπικού και των πόρων της επιχείρησής μας, τη βελτίωση της ικανότητας της επιχείρησης μας να λειτουργεί κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και ασφαλώς δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχείρησή μας.

 Πολύ σημαντικές οι διαδικασίες ελέγχου, οι πιστοποιήσεις, οι  τεχνολογίες και οι υπηρεσίες, όμως κλείνοντας θα θέλαμε να εστιάσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα στην απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων και τη δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας μέσω εκπαιδεύσεων. Πως αντιλαμβάνεστε και καλύπτετε στην TÜV AUSTRIA Hellas αυτή την ανάγκη;

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός στην υποστήριξη των εταιρειών που υλοποιούν συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών και επιχειρησιακής συνέχειας. Η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας που επιζητούν οι επιχειρήσεις.

Η ΤÜV AUSTRIA Hellas, μέσα και από τις υπηρεσίες της ΤÜV AUSTRIA Academy, προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης που καλύπτουν κάθε σύγχρονη επιχειρησιακή ανάγκη.

Για παράδειγμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Introduction to Business Continuity and ISO 22301:2019 Implementation” έχει σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και να εκπαιδεύσει το προσωπικό τους στην υλοποίηση συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας, με βάση της απαιτήσεις του προτύπου ISO 22301:2019.

Επίσης το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “H εφαρμογή του Cyber Security στη νέα καθημερινότητα των χρηστών” απευθύνεται τόσο σε απλούς οικιακούς χρήστες, όσο και σε στελέχη επιχειρήσεων ανεξαρτήτως θέσης και καθηκόντων με σκοπό να ενισχύσει την εκπαίδευση των χρηστών σε θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων ανεξάρτητα αν κάποιος χρησιμοποιεί το PC στη δουλειά του, το laptop, tablet ή κινητό τηλέφωνο στο σπίτι του.

Η ΤÜV AUSTRIA Hellas μέσα από τις υπηρεσίες ελέγχων, πιστοποίησης και εκπαίδευσης υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και οργανισμούς να αποκτήσουν επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και να επιτύχουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Νέες κυκλοφορίες

 
 
Νέες κυκλοφορίες
Τηλέφωνο παραγγελιών
Τηλ 210-3810107
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Α.Σ ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ

 
 
Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας καλούμαστε από την Ε.Π.Ο. χωρίς κανένα σχεδιασμό, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με τον Δήμο Λοκρών σε «σκληρό» lock down, να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που ακόμη δεν ξέρουμε αν ξεκινήσει.
Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ με αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές μας, τους συμπολίτες μας και τις οικογενειές μας αποφασίζει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής 2020-2021.

ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της δομής των ΚΕΠ Υγείας και εγγραφή των δημοτών στο λογισμικό.

ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της δομής των ΚΕΠ Υγείας και εγγραφή των δημοτών στο λογισμικό.

 

Βασικός σκοπός των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Εν μέσω της πανδημίας η δια ζώσης ενημέρωση καθίσταται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Προτείνουμε την ενημέρωση των δημοτών για την εγγραφή των δημοτών στο λογισμικό μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο το οποίο μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα link :

https://youtu.be/ZjjyeE54BsY

https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias/videos/1613735715486968 

Το λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας,  χρησιμοποιείται από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον
προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και  ενημέρωσης για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19. Οι Δημότες μπορούν να
εγγραφούν στο Λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ μέσα από το site www.kepygeias.org

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

 

Σελίδα 1 από 39

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.