Πέμπτη, 18 04 2024

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟΥ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

«Το βιβλίο αυτό μας ξεναγεί στα εύφορα πεδία της γνώσης και μας πληρο­φορεί για το: Πώς τα σωματίδια ενέργειας-ύλης που συγκροτούν κάθε μορφή της ύπαρξης εξελίχθηκαν στη ζωντανή μορφή, το κύτταρο με απόληξη την οι­κογένεια των θηλαστικών, μέλος της οποίας είναι ο άνθρωπος. Πώς το θηλα­στικό, ο ενστικτώδης νους του ζώου, εξελικτικά έγινε «εγώ» στον πολιτισμένο άνθρωπο με την ανακάλυψη της λέξης - σκέψης και πώς ο άνθρωπος ενώ από την φύση του είναι ελεύθερος γίνεται δέσμιος της βίας και της βαρβαρότητας.

*

Η δράση από επιθυμία είναι αντίδραση της μνήμης, δεν είναι αυθόρμητη, ελεύθερη, αληθινή αλλά μη πραγματική, ψεύτικη. Έτσι ανακυκλώνονται μέσα από την μνήμη η εγωκεντρική δράση, η διαίρεση, η σύγκρουση, η βία και ο πόλεμος χωρίς τέλος.

Με την έννοια αυτή το βιβλίο αποτελεί πρόκληση για τις καθιερωμένες αξίες, αρχές, ιδεολογίες, ιδέες, πίστεις, συστήματα που γιγαντώνουν, ως συνιστώσες της εγωκεντρικής δράσης, την διαίρεση, το χάσμα ανάμεσα στους ανθρώπους. Γιατί όλα αυτά αποτελούν το ψεύτικο πεδίο δράσης που το ζουν για αληθινό με αποτέλεσμα να ακμάζουν η βία, το αίμα και τα δάκρυα».

Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέα. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΡΤΖΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΗΛ.210-3835421

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.