Παρασκευή, 29 03 2024

''ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ '' ΒΙΒΛΙΑ

Αποσπάσματα από το βιβλίο

Τι τα θες; Όσο μειονεκτήματα κι αν έχει ένας γάμος, είναι μεγάλο πράμα να έχεις τον άνθρωπό σου. Κουτσός, στραβός, με ελαττώματα δεν λέω, αλλά ξέρει να σε κουμαντάρει σε μια δύσκολη στιγμή. Θα σου πει τα κατάλληλα λόγια, θα σε ταρακουνήσει, θα σε εμψυχώσει. Πού ’ναι πια να γυρίσει; Πού χαζεύει; Τώρα που τον θέλω, χαζολογάει. Και. να σκεφθεί κανείς πως κάποτε το θεωρούσα απίθανο να τον αγαπήσω, ούτε να τον παντρευτώ ονειρεύθηκα ποτέ. Εφιάλτης μου φαινό­ταν κι εμένα και της μάνας μου. Κι όμως, όλα έγι­ναν κι εγώ δεν μπορώ χωρίς αυτόν. Μετά το μεση­μέρι που άκουσε το κλειδί στην πόρτα, πετάχθηκε σαν κοπελούδα έτοιμη να κάνει χορευτικά βήματα να τον φθάσει. Σκοτώθηκε να βάλει τα πιάτα στο τραπέζι και να τον κοιτά στα μάτια - τί θέλει, τί λείπει;
---------------------------

Η Πόλη είναι η πατρίδα, τη νοσταλγώ, με τα καλά της και τα κακά της. Είναι εκεί οι τάφοι των γονιών, όπου γεννηθείς νοσταλγείς κι όπου θάψεις μένεις για πάντα»

---------------------------

Στη φτωχή Ελλάδα όλους αυτούς τους θεωρούσαν ξένους και τους αντιπαθούσαν, όπως μετά την επανάσταση του 1821 τους Φαναριώτες που διέφυγαν στον ελλαδικό χώρο. Η μόρφωση, το ήθος και η λεπτότητα των τρόπων τους προκαλούσαν τον φθόνο της ακαλλιέργητης κοινωνίας και ας ήταν οι μοναδικοί φορείς του πνεύματος μέσα στην πνευματική νύχτα της δουλείας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ.ΩΚΕΑΝΟΣ
Σόλωνος 136
Τηλ.2103829339

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.