Τρίτη, 19 03 2024

ΜΑΡΤΙΝΟ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ RAPID TESTS

Αταλάντη, 29 Απριλίου 2021

                                                                                                                          

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μαρτίνο

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για αιρετούς και κατοίκους του Μαρτίνου μπροστά από την είσοδο Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου με τη μέθοδο drive through testing.

Πραγματοποιήθηκαν 93 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν στο σύνολό τους αρνητικά σε Covid-19. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν εξαιρετική βελτίωση της υγειονομικής εικόνας στο Δήμο Λοκρών και επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος συμμετείχε στη δειγματοληψία, δήλωσε:

«Ευχαριστώ όσους που προσήλθαν στη διαδικασία δειγματοληψίας σήμερα στο Μαρτίνο, καθώς και το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας, το οποίο εδώ και πολλούς μήνες μας στήριξε ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για το Δήμο μας.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 29 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 36 δράσεις, με λήψη 6.349 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 32,4% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 203 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,2%). Ειδικά, τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, του Απριλίου, είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς σε σύνολο 1.082 δειγμάτων εντοπίστηκαν μόλις 7 θετικά δείγματα που αντιστοιχούν σε δείκτη θετικότητας μόλις 0,65%.

Με την ευκαιρία του ανοίγματος σήμερα της πλατφόρμας εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας στην οποία ανήκω άμεσα όρισα το ραντεβού εμβολιασμού μου με Astra Zeneca το Μεγάλο Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!»

                                                                                          

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.