Τρίτη, 16 07 2024

ΒΙΒΛΙΑ (Αποτύπωμα από το παρελθόν μου στα κοινά)

 
 
 
Σημείωμα Επιμελητή( Απόσπασμα)
Εισαγωγικό Σημείωμα Επιμελητή
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το έβδομο συγγραφικό έργο του φίλου Αριστείδη Κούρου. Εκδίδεται όπως και όλα τα πονήματά του με δαπάνες του ιδίου. Σκοπός του είναι να καταστήσει άμεσους κοινωνούς τους συμπατριώτες του με το βλέμμα στη γενέ- τειρά τους, το ιστορικό και ηρωικό Μαρτίνο. Ο συγγραφέας, όπως και στα προηγούμενα έξι βιβλία του μου ανάθεσε την επιμέλεια και του βιβλίου τούτου και τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Τον Αριστείδη τον γνώρισα πριν μια δεκαετία, όταν ξεκίνησα την έρευνά μου για την καταγραφή των Λοκρών συγγραφέων και ποιητών με σκοπό την έκδοση ενός βιβλίου, γεγονός που υλοποιήθηκε το 2018.
Όλα τα βιβλία του αγαπητού φίλου Αριστείδη Κούρου έχουν ως επίκεντρο την αγαπημένη γενέτειρά του. Το συγκεκριμένο βιβλίο του αποτελεί ένα απάνθισμα πεπραγμένων κατά την εικοσαετή σχεδόν θητεία του στα κοινά 2000-2018, όπου απλά και ταπεινά περιγράφεται το έργο του που προσέφερε ανιδιοτελώς και με αγάπη στη γενέ-τειρά του είτε ως Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων «Αίας ο Λοκρός», είτε ως αιρετός Δημοτικός Σύμ-βουλος του Δήμου Λοκρών είτε, τέλος, ως συγγραφέας των έξι βιβλίων του για το Μαρτίνο. Με τις δράσεις και τους προβληματισμούς του ανάδειξε τα θετικά αλλά και τις παθογένειες του Μαρτίνου και των κατοίκων του.
 
 
Ως επίλογο του σύντομου αυτού σημειώματός μου γιατί πολλά πρέπει να γραφτούν για τον ακούραστο αυτό Μαρτιναίο, θα χρησιμοποιήσω για μια ακόμα φορά αυτό που με αγάπη αναφέρει σε κάθε συνομιλητή του:
Και την ψυχή μου δίνω για τ’ όμορφο Μαρτίνο.
 
Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.
Επίτιμος Επιτελάρχης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.
Νομικός - συγγραφέας
 
 
 
 
 
 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.