Παρασκευή, 27 09 2024

Σεβασμιώτατος: Εγκαινιάσαμε ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην Λοκρίδα.

 

 

 

Σεβασμιώτατος: «Εγκαινιάσαμε ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην Λοκρίδα»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος, 2024 - 12:15

Μία ιστορική εκκρεμότητα διακοσίων περίπου ετών  «έκλεισε» σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατόπιν πολυετούς αιτήματος των κατοίκων της όμορφης πόλης του Μαρτίνου, στα νότια σύνορα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην ειδυλλιακή Λοκρίδα.

            Ο κ. Συμεών με την συμμετοχή πλήθους λαού εγκαινίασε τον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην θέση «Παναγία» στο Μαρτίνο Λοκρίδος.

          Ο Ναός είναι κτίσμα, το οποίο χρονολογείται μετά την Επανάσταση του 1821 και βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή, κατάφυτη από ελιές θέση, ενώ στο προαύλιο του Ναού, ένα αρχαίο πηγάδι Μινωικής εποχής μαρτυρεί την μεγάλη ιστορία, αλλά και τα πολλά προνόμια της ευλογημένης γης των Λοκρών  και του πλούσιου πολιτισμού τον οποίο κατέχει.

          Ο Ναός ανακαινίσθηκε εκ βάθρων από τους ευσεβείς κατοίκους του Μαρτίνου το 1993 και αποτελεί ένα στολίδι πραγματικό για την περιοχή, πόλος πνευματικής έλξης για πολλά μυστήρια της Εκκλησίας μας και πολλές χαρές της περιοχής. 

          Τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων: του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, της Αγίας Ενδόξου και Οσίου Παρθενομάρτυρος Παρασκευής και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, τα οποία τοποθετήθηκαν στο φυτό της Αγίας Τραπέζης, εκόμισε στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνης Αρχιμ. π. Αγαθόνικος Λυπίτκας από το σκευοφυλάκιο της Μονής, τα οποία και μετέφερε και κατέθεσε στην Αγία Τράπεζα στον προς εγκαινισμόν Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό των Εγκαινίων, πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος και Αρχιερατικό Επίτροπο Αταλάντης Αρχιμ. π. Δημήτριο  Ζελιαναίο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη και Οπουντίων και Μαλεσίνης Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδη και ιερείς διαφόρων Ενοριών της Λοκρίδος.

 

Απόσπασμα από την ενημέρωση τής Ι.Μ. Φθιώτιδας.

     

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.