Τρίτη, 28 05 2024

ΛΑΡΚΟ: Να ελέγξει ο ΣΔΟΕ τα μέλη του ΔΣ που πλούτισαν εις βάρος της εταιρείας

Παράλληλα υπογραμμίζουν με έμφαση ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων ομόφωνα «είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και απ' ό,τι γνωρίζουμε είναι στο στάδιο της ανάκρισης» δηλώνουν χαρακτηριστικά
---

Τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των στελεχών που υπηρέτησαν στην ΛΑΡΚΟ από τη θέση του υποδιευθυντή και πάνω και για όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της εταιρείας από το 1988 έως το 2009 ζητά από το ΣΔΟΕ, με αναφορά του, το σωματείο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σε έγγραφό του που έχει αποστέλλει προς το ΣΔΟΕ επικαλείται ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στη Λάρυμνα και μάλιστα υποστηρίζει πως είναι αναγκαία η συνδρομή του ΣΔΟΕ καθώς «υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι παραπάνω κύριοι πλούτισαν παρανόμως και συγκεκριμένα από την περίοδο 2004 έως 2009 όπου η εταιρεία είχε διαφυγόντα κέρδη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην αναφορά τους.

Παράλληλα υπογραμμίζουν με έμφαση ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων ομόφωνα «είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και απ' ό,τι γνωρίζουμε είναι στο στάδιο της ανάκρισης» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. το συγκεκριμένο αίτημα που υποβλήθηκε στο ΣΔΟΕ αφορά και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας από το βαθμό του υποδιευθυντή και πάνω και ουσιαστικά, με το συγκεκριμένο αίτημά τους, εκτιμούν ότι πρέπει να προωθηθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα λογαριασμών και το συνολικό έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων.

«Για όλους εμάς είναι θέμα τιμής να αποκαλυφθεί όλο το σκηνικό. Κυρίως να αποκαλυφθεί πως μια ομάδα ανθρώπων υποθήκευσαν το μέλλον του εργοστασίου και της δικής μας εργασίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του σωματείου κ. Σπύρος Γκριτζάπης συμπληρώνοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο».

ΑΠΕ

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.