Τρίτη, 28 05 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
Κατέρρευσε η ΠΑΣΚΕ - Κυριαρχία ΔΑΚΕ στο σωματείο της ΛΑΡΚΟ
Καταλαμβάνει 6 έδρες στο Δ.Σ. ενώ συνεχίζεται η κατακόρυφη πτώση της ΠΑΣΚΕ

Ησυνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ κυριάρχησε στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, οι οποίες παράλληλα χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και από τη μεγάλη πτώση της ΠΑΣΚΕ που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη πίσω από την ΕΑΜ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα στις κάλπες που στήθηκαν στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, από το σύνολο των 448 εγγεγραμμένων προσήλθαν συνολικά 423 εργαζόμενοι, ενώ βρέθηκαν 8 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια. Από το σύνολο των 412 έγκυρων ψηφοδελτίων η ΔΑΚΕ έλαβε 263 ψήφους και εξέλεξε 6 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Σημαντική αύξηση της δύναμής του είχε η συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΜ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη λαμβάνοντας 74 ψήφους και εκλέγοντας 2 μέλη στο Δ.Σ.

Αντίθετα κατακόρυφη ήταν η πτώση της ΠΑΣΚΕ, η οποία μάλιστα έλεγχε μέχρι τώρα το Δ.Σ. του Σωματείου, καθώς έλαβε μόλις 53 ψήφους και εξέλεξε 1 μέλος στοΔ.Σ. του Σωματείου, ενώ τέταρτη δύναμη αναδείχθηκε το Ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο έλαβε 22 ψήφους, χωρίς να εκλέξει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας τα έξι μέλη που εκλέγει η ΔΑΚΕ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου είναι ο Ανδρέας Κορέντζελος με 160 ψήφους, ο Άγγελος Γκιώνης με 136 ψήφους, ο Ζαχαρίας Καζάνας με 124 ψήφους, ο Ευάγγελος Θάνος με 113 ψήφους, ο Γιώργος Ανδρίτσος με 100 ψήφους και ο Χρήστος Βασιλείου με 80 ψήφους.
Από την πλευρά του ΕΑΜ εκλέγονται ο Παναγιώτης Πολίτης με 44 ψήφους και ο Ιωάννης Φλούδας με 43 ψήφους, ενώ από την ΠΑΣΚΕ εκλέγεται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Γιώργος Κάζας.
Παράλληλα στο πλαίσιο των χθεσινών εκλογών στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα διεξήχθη ψηφοφορία και για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου και την γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ, αν και τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις η ΔΑΚΕ αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια.
Η άνετη επικράτηση της ΔΑΚΕ ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς είχε δείξει τη δύναμη και την αύξηση των ποσοστών της και στις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί πριν λίγο διάστημα για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Διοίκηση της εταιρίας. Στις εκλογές μάλιστα για τους εκπροσώπους στην Διοίκηση της εταιρίας είχε αναδειχθεί και η κάθετη πτώση της ΠΑΣΚΕ, η οποία δείχνει να πληρώνει την πολιτική πτώση του ΠΑΣΟΚ από το οποίο και προέρχεται. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων που έφυγαν από την ΠΑΣΚΕ φαίνεται πως κατευθύνθηκε προς την ΔΑΚΕ, ενώ ένα μικρότερο μετακινήθηκε προς την ΕΑΜ που σταδιακά αυξάνει την δύναμή του καθώς και προς το Ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το βλέμμα των εργαζομένων είναι στραμμένο προς το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων περιμένοντας τις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της εταιρίας. Η ολιγόμηνη ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης που έληγαν στο τέλος Ιουνίου καθησύχασε λίγο τα πνεύματα, χωρίς ωστόσο να απαλλάξει τους εργαζόμενους από τις έντονες ανησυχίες και τον προβληματισμό για την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα μάλιστα μετά και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την Δευτέρα."

Aπο:Εφημ. ΗΜΕΡΑ 12/7/2012 
 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.