Πέμπτη, 18 04 2024

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Θα ήθελα σαν ελεύθερος επαγγελματίας Αρχιτέκτονας Μηχανικός να εκφράσω τις έντονες διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ για την πρόσληψη μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου,  ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.


-       Δηλαδή ο Δήμαρχος του Δήμου μας έχει ανάγκη ; ενός ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ; που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι σύμβουλος του ΔΗΜΑΡΧΟΥ;
-       Άλλοι επιστήμονες Πολυτεχνειακού επιπέδου ΜΧΑΝΙΚΟΙ είναι κατώτεροι; και επομένως δεν έχουν δικαίωμα στον διαγωνισμό πρόσληψης τεχνικού συνεργάτη του Δημάρχου ΛΟΚΡΩΝ
-       Πόσο θέλει να μας τρελάνει ο Δήμαρχος μας;
-       Ο Δήμος ΛΟΚΡΩΝ θέλει Μηχανικούς από τα ΤΕΙ και όχι από τα ΑΕΙ;
-       Το γνωρίζουμε ότι το επίπεδο του Δήμου μας είναι χαμηλό δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζει ο Δήμαρχος μας.
-       Γνωρίζετε τι υπογράφει ένας ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ; (επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών).
 

Δήμαρχε αν και έχω μεγάλο σεβασμό για το πρόσωπο σου θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι θα προβώ σε έντονη διαμαρτυρία προς το ΤΕΕ για την προσβλητική και απαράδεκτη σου ενέργεια προς όλους τους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ.

ΑΡΧ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΟΥΑΣ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Κύριε Μπούα,
Σε απάντηση του από 20/6  μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστείλατε,  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η πλήρωση θέσης  ειδικού συνεργάτη διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι κατά την κρίση του κατάλληλα. 
Στην κατεύθυνση αυτή, δεδομένων των προτεραιοτήτων της διοίκησης αλλά και των αναγκών κατά την τρέχουσα περίοδο, προκρίθηκε η ειδικότητα, ανώτατης εκπαίδευσης,  ΤΕ Τεχνολόγου Πολιτκού Μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα οδοποίας, ύδρευσης και αποχέτευσης και σύνταξη τεχνικών δελτίων έργων. 
Σημειώνουμε πως πέραν του πτυχίου, απαιτείται από την ανακοίνωση, ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόλησης ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Ουδόλως όμως αναφέρεστε σε αυτό, επιλέγοντας αποσπασματικά να αναφερθείτε στην ειδικότητα του ΤΕ Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού παραλείποντας να λάβετε υπόψη σας πως πρόκειται εξίσου για ειδικότητα ανώτατης εκπαίδευσης.  
Αποσπαματικές λοιπόν καταγγελίες με χαρακτηρισμούς, χωρίς να  γνωρίζετε την διαδικασία και εκφράσεις του τύπου " χαμηλό επίπεδο του Δήμου", δεν συνάδουν με την επιστημονική και κοινωνική σας κατάρτιση και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Για το λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε να ανακαλέσετε, καθώς πρόκειται για ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του Δημάρχου, της δημοτικής αρχής και των στελεχών του Δήμου. 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η εκπλήρωση των δημοτικών σκοπών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, με την αξιοποίηση αξιόλογου ανθρωπίνου δυναμικού.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠ. ΜΠΟΥΑ
 
 
 
 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.