Σάββατο, 27 04 2024

ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

 

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν δυόμισι χιλιάδες (2.500) χρόνια, από τότε που έγινε η Μάχη του Μαραθώνα(12.9.490 π.Χ.), μιά από τις σπουδαιότερες και περιφημότερες μάχες της Παγκοσμίου Ιστορίας.
Εκτός από το Δήμο Μαραθώνα δεν πήρα χαμπάρι, αν έγινε σ’ άλλο δήμο ανάλογη εκδήλωση. Αλλά και ο ημερήσιος τύπος δεν πήγε καλύτερα.
Τι να κάνουμε, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα μας πουν εξαφάνισε κάθε διάθεση Εθνικής εξάρσεως. Εδώ έχουμε τόσα άλλα και με το Μαραθώνα και το Μιλτιάδη θα ασχολούμεθα; Βλέπεις οι εχθροί της Ελλάδος, με τη βοήθεια των Ανθελλήνων, Μισελλήνων και ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ αυτό θέλουν. Θέλουν να ξεχάσουμε τα πάντα, να μας εξαφανίσουν κάθε Εθνική συνείδηση.
Ο θρίαμβος των Αθηναίων στον Μαραθώνα αναμφισβήτητα οφείλεται στις δαιμονικές ικανότητες του Μιλτιάδη. Ηταν ο άνθρωπος που προφήτευσε, ότι το μέλλον των Αθηναίων εξηρτάτο από την έκβαση της μάχης αυτής και αυτό τον ισχυρισμό επρόβαλε στον Καλλίμαχο τον Αφιδναίο»(Βλ. Ηρόδοτος-Ιστορία ΣΤ -Ερατώ 109 σελ. 478).
Η Μάχη του Μαραθώνα δικαίως έκανε τον Μιλτιάδη τον ενδοξότερο άνδρα. Από τότε ο Μιλτιάδης απέκτησε παντοδυναμία στα δημόσια πράγματα των Αθηνών, προς μεγάλη θλίψη των αντιπάλων του.
Ο Μιλτιάδης μετά τους επινίκειους εορτασμούς όπως φαίνεται "ΚΑΒΑΛΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ "(Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι (αποβλάκωνει). Κατελήφθη από αλαζονεία. Από τους Αθηναίους, εκτός των άλλων, ζητούσε να γίνει και διαχειριστής της δημοσίας περιουσίας. (βλ. ΗΛΙΟΣ, τόμος ΕΛΛΑΣ Α σελ.265). Τελικά πέτυχε από τους Αθηναίους (από το Δήμο) να του δώσουν 62 πλοία, χρήματα και ανάλογο στρατό, χωρίς να δώσει εξηγήσεις που θα πάει, με μόνη δήλωση, ότι επιστρέφοντας θα τους έφερνε πλούτη (Βλ. ΗΛΙΟΣ τόμος ΙΕ σελ. 109).
Ο Μιλτιάδης πήγε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη νήσο ΠΑΡΟ. Πολιόρκησε την πρωτεύουσα της Παροικιά και από τους Παριανούς αξίωσε να του δώσουν το τεράστιο ποσό των 100 ταλάντων με την κατηγορία, ότι οι Παριανοί συμμάχησαν με τους Πέρσες.
Για να τελειώνει αυτή η ιστορία - κατηγορία, σας μεταφέρω τι λέγει ο Ηρόδοτος. Όταν οι Πέρσες φθάσανε στην Πάρο συλλάβανε μια βάρκα (που μπορεί να είχε βγεί και για ψάρεμα). Αυτή η βάρκα έγινε αφορμή οι Παριανοί να κατηγορηθούν για ΜΗΔΙΣΜΟ, κατηγορία που μπορεί να την κατασκεύασε ο Μιλτιάδης. (Βλ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ. Ιστορία ΣΤ.Ερατώ 153 σελ.490.). Ο ίδιος ο Ηρόδοτος, στις ίδιες σελίδες.μας λέγει την αλήθεια. Ο Μιλτιάδης γνήσιος Ελληνας, έχοντας προηγούμενα με τον Παριανό, ονόματι, Λυσαγόρα (Βλ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ - Ιστορία ΣΤ.Ερατώ 155 σελ.490) θεώρησε, ότι ήταν ευκαιρία να "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ".
Στην απαίτηση αυτή του Μιλτιάδη, να πάρει 100 τάλαντα, οι Παριανοί ούτε καν του έδωσαν σημασία. Ο Μιλτιάδης 26 μέρες πολιορκούσε την Παροικία Πάρου. Η θεά Αδράστια (θεία Δίκη) τον τιμώρησε σκληρά. Ο Μιλτιάδης, ως άλλος κλέφτης και ληστής, πιθανόν να ερωτοτροπούσε και με μια καλόγρια, ονόματι Τιμώ, γλύστρισε και έσπασε το πόδι του. Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή να λύσει την πολιορκία και να γυρίσει στον Πειραιά άπραγος, έχοντας κατασπαταλήσει τα χρήματα που του είχαν δώσει οι Αθηναίοι.
Οι λαίμαργοι οι Αθηναίοι περιμένανε χρήματα, χρυσάφι, λάφυρα και πλούτη. Ο Δήμος και οι αντίπαλοι του Μιλτιάδη, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του Περικλή Ξάνθιππος τον μηνύσανε. (Βλ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ - Ιστορία ΣΤ Ερατώ 156 σελ.492) για απάτη ζητώντας τη θανατική του καταδίκη. Αυτοί ήταν οι πρόγονοί μας Αθηναίοι. Σήμερα μπορείς να αγοράσεις πυραύλους S-300 και να μη ξέρεις που είναι αποθηκευμένοι. Σήμερα μπορείς να αγοράσεις πανάκριβα Νοσοκομειακά μηχανήματα και να μη τα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Σήμερα μπορείς να αγοράσεις εμβόλια διπλάσια σε αριθμό από τον πληθυσμό της Ελλάδος και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα και στο τέλος θα τα πετάξουν λόγω λήξεως.
Η Δίκη έγινε, ο Μιλτιάδης λόγω του σάπιου ποδιού του δεν μπόρεσε να απολογηθεί. Το Δικαστήριο της Ηλιαίας τον καταδίκασε σε θάνατο. Ο Δήμος τον απάλλαξε της θανατικής καταδίκης, τον τιμώρησε όμως με 50 τάλαντα, τα οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει και τελικά μετά τον θάνατο του τα πλήρωσε ο γιος του ο Κίμων, για να επαληθεύσει “ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ”
Τελειώνοντας πρέπει να επισημάνω και την προδοτική φράση του 1974. “Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ”. Για τον Κίμωνα, τον γιο του Μιλτιάδη, που πήγε με τα κουπιά, στην Κύπρο και την ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ δεν ήταν μακριά;

 

Γ. Α. Πούλιος

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.