Κυριακή, 14 08 2022

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ – ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ


Η συσπείρωση των Μαρτιναίων και Λαρυμναίων έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα

 

vasi_anemogenitrias

 

Βάση ανεμογεννήτριας στην περιοχή Σκιταριό Γκάτζιας. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα πραγματοποιείται σήμερα με πολύ πιο ισχυρά εργαλεία, γεγονός που συχνά επιφέρει απρόσμενες συνέπειες. Μια ενοχλητική αλήθεια.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΤΙΝΑΙΩΝ “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ

Κυρία πρόεδρε,

Παρακαλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις ανεμογεννήτριες να αναγνώσετε τις παρακάτω σκέψεις - ανησυχίες του Συλλόγου μας.

• Ο Σύλλογός μας λέει ότι το πρόβλημα με τα αιολικά πάρκα είναι ο σωστός χωροταξικός σχεδιασμός όπου οι αποστάσεις θα είναι κατάλληλες και οι κάτοικοι δεν ενοχλούνται.
• Ο Δήμος μας δόξα το Θεό έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Το αιολικό πάρκο στη θέση ΜΥΤΙΚΑΣ εξυπηρετεί μόνο ευκαιριακά συμφέροντα. Κάποιοι θα πάρουν τις επιδοτήσεις, θα στήσουν τα τέρατα τους και όταν θα δουν ότι δεν τους αποδίδουν, θα τα παρατήσουν και θα μείνουν για μας αιώνια συντροφιά. Αυτό ήδη καταγράφεται με τις μικρές επιχειρήσεις Αιολικής ενέργειας που δεν μπορούν να τις συντηρήσουν.

Σε χωριά που έχουν σε μικρή απόσταση ανεμογεννήτριες έχει διαπιστωθεί ότι παραμένουν στον τόπο τους μόνο οι φτωχοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν και αυτοί αντιδρούν κάθε μέρα γιατί ο ήχος μιας ανεμογεννήτριας είναι ένας θόρυβος διαπεραστικός, χαμηλής συχνότητας γδούπος, θυμίζει την αντήχηση του ελικοπτέρου από μακριά.

Υπενθυμίζουμε: Γκάτζια Θέρετρο του Μαρτίνου τους καλοκαιρινούς μήνες καταστράφηκε από τις Ιχθυοκαλλιέργειες, Προφήτης Ηλίας τόπος περιπάτου για τους Μαρτιναίους το ίδιο με τις κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.

 

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Διαφυλάξτε με κάθε τρόπο τον Οικιστικό Χαρακτήρα του Μαρτίνου.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην γίνει Λάρυμνα.

Αυτοί οι περήφανοι Μαρτιναίοι που δεν λύγισαν ούτε στην πιο δύσκολη στιγμή της Ιστορίας τους όταν μετά τον μεγάλο σεισμό της 8-4-1894 (όπως έγραψε η εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” την 16-4-1894) το κατεστραμένο ολοκληρωτικά χωριό μας επισκέφθηκε ο τότε μονάρχης Γεώργιος Α’ ο οποίος έδωσε εντολή στην συνοδεία του να δίνουν σε όποιον επιθυμούσε από τους Μαρτιναίου χρήματα, οι Μαρτιναίοι αρνήθηκαν την προσφορά του και ξεπέρασαν τις δυσκολίες μόνοι τους.

Οι απόγονοι αυτών είπαν όχι στις ανεμογεννήτριες και στο εργοστάσιο λιθάνθρακα μη υποκύπτοντας στις δελεαστικές προσφορές. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν μέλλον, οι κάτοικοι του Μαρτίνου των οποίων η ζωή επηρεάζεται από τις εξελίξεις, έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν στο μέτρο των δυνατοτήτων, των αναγκών και των επιθυμιών τους τις εξελίξεις αυτές.

Αυτό έκαναν οι Μαρτιναίοι στη συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 31 Ιανουαρίου 2008 με θέμα τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ και εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα.

Μια πολύωρη συνεδρίαση με αρκετές εντάσεις και αψιμαχίες όπως μας λένε οι πληροφορίες αλλά με ένα άριστο αποτέλεσμα για το μέλλον του ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη εγκατάσταση Ανεμογεννητριών και με εργοστάσιο λιθάνθρακα στο Δήμο μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! μην εφησυχάζετε, εφιλάτες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Α.Κ. Κούρος
Θ.Γ. Καραμέρης
Γ.Δ. Δημάκης

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.