Σάββατο, 02 12 2023

Φύλλα Εφημερίδας

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

Θέματα:
  • Απαράδεκτα γεγονότα στον αυθαίρετο οικισμό Τσιγγάνων Αταλάντης
  • Α.Τ.Μ.στο Μαρτίνο
  • ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
  • ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ

 

Μετά από 15 χρόνια αδιαφορίας ο Δήμαρχος Νίκος Λιόλιος θέτει σε λειτουργία τον παιδικό σταθμό Μαρτίνου. Όλοι όσοι αγαπούν το Μαρτίνο χαίρονται όταν γίνονται έργα. Υπάρχουν όμως - ευτυχώς ελάχιστοι συγχωριανοί μας που κατά περιέργο τρόπο, αντί να χαίρονται υποφέρουν, προσπαθούν παρασκηνιακά να διοχετεύουν ανακριβείς πληροφορίες (θα κλείσουν το ιατρείο στο Μαρτίνο κ.α.) στοχεύοντας στη συσκότηση των γεγονότων και της πραγματικότητας.
Αυτοί οι ελάχιστοι δεν θα καταφέρουν τίποτα και να ξέρουν, όταν η κακία δεν έχει όρια καταντά βλακεία και γελοιότητα.
Με προσωπικές ενέργειες της συντοπίτισσάς μας τέως υφυπουργού Παιδείας κ. Ελένης Στεφάνου, κατασκευάστηκε στο Μαρτίνο ένας μοντέρνος παιδικός σταθμός.
Όλες οι Δημοτικές αρχές του Μαρτίνου εδώ και 15 χρόνια δεν έκαναν καμία ενέργεια για να λειτουργήσει αυτός ο παιδικός σταθμός με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν παιδιά στο Μαρτίνο. Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη. Είχαν φόβο απέναντι στην γνώση και την κοινωνικότητα. Κύριε Δήμαρχε με την λειτουργία του παιδικού σταθμού στο Μαρτίνο δείχνετε ότι όχι μόνο δεν φοβάστε την γνώση και την κοινωνικότητα αλλά την προωθείτε.
Στηρίζετε τη λαϊκή οικογένεια και αυτό σημαίνει προοδευμένη κοινωνία.
Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα έχουμε ρεπορτάζ από την λειτουργία του παιδικού σταθμού.
Αριστείδης Κ. Κούρος

 

"ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ

Για το θέμα αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με το πρακτικό Νο 73/25-8-2011 ενημερώθηκε και αποφάσισε ομόφωνα:

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και είπε:

"Από 1 Αυγούστου 2011 καταργήθηκε η ταχυδρομική ατέλεια για όλα τα έντυπα (περιοδικά και εφημερίδες) που κυκλοφορούσαν οι Σύλλογοι.

Πρόκειται για μια απίστευτη απόφαση (άρθρο 48 του νόμου 3986/2011 ΦΕΚ 152/1-7-2011) και οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τις εφημερίδες και τα περιοδικά των Συλλόγων. Το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας της εφημερίδας μας αυτόματα θα αυξηθεί κατά 100%. Για τον λόγο αυτό σε πρώτη φάση για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας μας προτείνω:

Α. την μη αποστολή της εφημερίδας στους τιμής ένεκεν, διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Β. Από το φύλλο του Δεκεμβρίου 2011 στους συνδρομητές που δεν είναι οικονομικά ενήμεροι να μην γίνει ταχυδρομική αποστολή της εφημερίδας."

 

ΕΤΗΣΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ 

Ευχαριστούμε  τους  αναγνώστες  που  έστειλαν  τη  συνδρομή  τους  για  το  2010.

Παρακαλούμε  όσους  δεν  την  έχουν  στείλει  να  τη  στείλουν μαζί  με  τη  συνδρομή  του  2011  για  να  συνεχισθεί απρόσκοπτα  η  έκδοση  της  εφημερίδας  και  η  λειτουργία  του  Συλλόγου.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ  2011:  10€

Λογαριασμός  Τραπέζης  ALPHA  BANK  351002320000929

ΙΒΑΝ:  GR2301403510351002320000929  BIC:  CRBAGRAA

ή  στα  μέλη  του  Δ.Σ.  του  Συλλόγου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: “Έφυγε” ο Λάμπρος Μπρεκουλάκης

 

Στις 29/8/2011 έφυγε σε ηλικία 78 ετών ο Λάμπρος Μπρεκουλάκης.
Ο Λάμπρος Μπρεκουλάκης ήταν πετυχημένος δικηγόρος, διετέλεσε Δήμαρχος Αταλάντης δύο τετραετίες ενώ υπήρξε υποψήφιος Νομάρχης και δύο φορές υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Πραγματικότητα και φαντασία

Είναι μεγάλη ιστορία… πολύ μεγάλη, ωκεανός. Δεν ξέρω αν θα καταλάβεις. Να μη θέλει το αναθεματισμένο το βιβλίο να το πιάσει στα χέρια της… θανάσιμος εχθρός της. Σίχαμα το διάβασμα. Από το ένα της έμπεναν, από το άλλο της έβγαιναν.

Ευαίσθητη κι ονειροπόλα, τις ελεύθερες ώρες της παλαιά αντικείμενα πεταμένα από τους άλλους, γίνονταν στα χέρια της λατρευτά αντικείμενα τέχνης περασμένων αιώνων που την ταξίδευαν σε άλλους κόσμους μυστικούς κι ονειρεμένους.

Περισσότερα...

Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη της Μικρασιατικής εκστρατείας

Τις ημέρες αυτές συμπληρώνονται 89 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Η εκστρατεία που ξεκίνησε για τη δημιουργία της μεγάλης Ελλάδας κατέληξε άδοξα, με μια οδυνηρή ήττα για τον ελληνικό στρατό, προκαλώντας την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και στην προσφυγιά 1,5 εκατομμύριο Μικρασιατών και Θρακιωτών.

Περισσότερα...

Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Στις 14 Αυγούστου 2011 το απόγευμα ήταν όλοι εκεί, στο Μαρτίνο. Σιγά σιγά η πλατεία γέμισε από μαρτιναίους και επισκέπτες.

Περισσότερα...

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας

 

Τον Δεκαπενταύγουστο του 2009 πραγματοποιήθηκε στο Μαρτίνο το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που παρουσίασε μια διαφορετική άποψη της έννοιας «πανηγύρι» σπάζοντας τη μονοτονία πολλών χρόνων και δίνοντας διέξοδο διασκέδασης διαφορετικής σε νέους διαφόρων ηλικιών.

Το Φεστιβάλ του 2010 σημείωσε επιτυχίες σε δύο επίπεδα. Πρώτον, προσέλκυσε κόσμο όχι μόνον από το Μαρτίνο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Δεύτερο και σημαντικότερο, ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους, τους πρώτους να μάθουν να παίζουν μουσική και τους δεύτερους να παρέχουν στους μικρούς ότι τους χρειάζονταν, από δασκάλους και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι χρήματα για δίδακτρα και μουσικά όργανα. Με άλλα λόγια, η επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Μουσικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Μαρτίνου.

Περισσότερα...

“ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ”

 

Το μουσικό εργαστήρι ξεκίνησε σαν ιδέα του ΜΟ.ΣΥ.Μ το καλοκαίρι του 2010. Αυτό που αρχικά εμφανίστηκε ως ένα μακρινό όνειρο του συλλόγου αλλά και των συγχωριανών μας που αγαπούν τη μουσική, έγινε σε μερικούς μήνες πραγματικότητα. Με την βοήθεια του συλλόγου βρέθηκαν το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και αίθουσες διδασκαλίας, και τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκίνησαν τα μαθήματα. Η προσέλευση των μαθητών ήταν μεγάλη και αυτό δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.